SILOVAO NAJMANJE 30 DJEVOJČICA: Svećenika zaraženog HIV-om Crkva proglasila nevinim

0
2

Svećenika koji je priznao da je silovao gotovo 30 djevojčica u starosti između pet i deset godina Crkva je oslobodila svih optužbi, prenosi Daily Mail. Svećenik je zaražen HIV-om.
Jose Garcia Ataulfo priznao je seksualne napade na djevojčice iz domorodačkih zajednica u saveznoj državi Oaxaca na jugu Meksika, no to nije navelo Meksičku nadbiskupiju da ga na bilo koji način kazni ili natjera da prizna krivnju.

Svećenika nisu optužile ni svjetovne vlasti, vjerojatno zbog velikog utjecaja Katoličke crkve u Meksiku. Takvo što posebno je izraženo u krajevima sa znatnom domorodačkom populacijom.

Tek su dvije žrtve javno izrekle što su proživjele nakon što je Ataulfo priznao zločine, piše portal Anonymous Mesico. Navode kako je majka jedne od silovanih djevojčica zatražila susret s papom Franjom, ali to je odbijeno pismom u kojem Vatikan tvrdi da stvar smatra riješenom.

Iz Meksičke nadbiskupije tvrde da svećenika zlostavljača uopće nema u njihovoj evidenciji.

Meksička nadbiskupija sve negira

‘Taj navodni svećenik ne pripada Meksičkoj nadbiskupiji, a još je manje točno da je oslobođen krivnje, kako se navodi u neodgovornom i zlonamjernom tekstu Anonymus Mexica’, kazao je glasnogovornik Meksičke nadbiskupije Valdemar Romero.

Papa Franjo najavio je kako će Crkva izbaciti svakog svećenika koji je umiješan u seksualne zločine, a biskupi koji takva nedjela budu skrivali, neće proći ništa bolje.