POZIV NA RAZUM: Borenović protiv blokade Parlamenta BiH

0
4

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izrazio je nezadovoljstvo zbog blokade rada parlamenta Bosne i Hercegovine.

– Bez obzira na frustracije političkih partija, koje su navodni pobjednici izbora, ne treba da spriječavaju rad institucija – rekao je Borenović, koji je zajedno s članicom Glavnog odbora PDP-a Jelenom Trivić razgovarao s ambasadorom Velike Britanije u BiH Mathewom Fieldom.

Borenović je istakao da je glavni politički prioritet izmjena Izbornog zakona BiH, na način da se omoguće fer i pošteni izbori.

– Treba ozbiljno uvažiti stavove iz izvještaja OSCE-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, kojim su potvrđene mnoge nepravilnosti tokom izbornog procesa i date preporuka za njegvo unaprijeđenje – istakao je lider PDP-a tokom sastanka.

Dodao je da izvještaj ukazuje i na pristrasan rad javnih RTV servisa i da će okosnica političkog djelovanja PDP-a biti i njihovo vraćanje u okvire profesionalnih standarda, kroz prijedlog pojačanog parlamentarnog nadzora, saopćeno je iz PDP-a.

(Izvor:slobodna-bosna.ba)