Osobe pronađene u “kamionu smrti” su se smrzle na minus 25 stepeni? (VIDEO)

0
4

Guardian je objavio jučer da je vozač kamiona bio Mo Robinson (25), koji je uhapšen nekoliko sati nakon što su otkriveni leševi

I dalje traje istraga o stravičnom slučaju koji je jučer punio novinske stupce širom svijeta, a tiče se “kamiona smrti” u kojem je pronađeno 39 tijela.

BBC navodi da se i danas nastavlja ispitivanje vozača kamiona hladnjače. Mediji su naveli da su u kamionu pronađena tijela 38 odraslih osoba, te jednom tinejdžeru, a pretpostavlja se da su se smrzli u frižideru u prikolici na temperaturi od oko -25 stepeni.

Guardian je objavio jučer da je vozač kamiona bio Mo Robinson (25), koji je uhapšen nekoliko sati nakon što su otkriveni leševi. Ipak ono što je zanimljivo jeste što se sumnja da je mladić uopšte nije znao šta prevozi u kamionu.

Istovremeno policija pokušava da sazna da li iza svega stoji organizirana grupa krijumčara ljudi. Kao što je poznato, kamion je registriran u Bugarskoj, ali da je vlasnik kamiona firma čiji je direktor irski državljanin.

Kao što je poznato kamion s 39 tijela je stigao u Veliku Britaniju iz Belgije. Mnogi stručnjaci za sigurnost sumnjaju da su žrtve migranti.

Iz policije su naveli da je sada prioritet identifikacija žrtava.

(Fokus.ba)