MEKTIĆU JE DOSTA REŽIMSKIH LAŽI RTRS-a, SADA ON KREĆE U AKCIJU: “Zatražit ću da objave demantij, a zatim ću ih…”

0
2

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić odbacio je danas tvrdnje javnog RTV servisa Radiotelevizije Republike Srpske (RTRS) i Alternativne televizije (ATV) koji su izvijestili da to ministarstvo nije odobrilo korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Romaniji.

Kako je obrazložio na pres-konferenciji u Sarajevu postoji dokumentacija u kojoj je vidljivo da je u roku od 20 minuta, po dobijanju zahtjeva od Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske poslanom 27. oktobra iako je požar izbio 23. oktobra, odobreno korištenje helikoptera.

– Ovakve vijesti mogu izazvati strah kod stanovnika zbog čega ću zatražiti da se objavi demantij na ovim televizijama, ali i podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) u kojoj ću zatražiti sankcioniranje tih televizijskih kuća – pojasnio je Mektić.

Sve ovo je, tvrdi, objavljeno bez da je on kontaktiran kako bi objasnio situaciju zbog čega razmišlja i da podnese prijavu zbog klevete i nanošenje štete njegovom ugledu, ali o tome će još razmisliti.

No, bez obzira na, kako kaže, neprofesionalno izvještavanje nekih medija, pozvao je Tužilaštvo BiH, ali i sve sigurnosne i policijske organe da hitno i prioritetno riješe pitanje napada i prijetnji novinarima koji su ključni stub demokratije.

(slobodna-bosna.ba)