Vijesti

MEKTIĆ, VRLO DIREKTNO: “Dodik radi u interesu Srbije, a na štetu BiH” (VIDEO)

Gostujući u Danu uživo na N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je komentarisao raspravu u američkom Senatu gdje je Matthew Palmet etiketirao Milorada Dodika kao “glavnog kočničara svih procesa u BiH”.

Matthew Palmer etiketirao Dodika kao kočničara svih procesa?

“Čitao sam njegovu izjavu, vidite kako se on brani srpskim narodom. On je problem, lično on, njegova politika koju vodi i proizvodi sve probleme u BiH. Mi smo koliko-toliko funkcionisali, on kada je došao sa svojim zahtjevima i revizijama napravio je ovakvu vrstu krize, da ne funkcionišu institucije. U parlamentu FBiH na ratifikaciju čeka nekoliko sporazuma vrijednih više milijardi maraka, on se pokušava vješto sakriti. Nije kriv srpski narod”.

Komentarišući migrantsku krizu, Mektić je kazao da je raspoložen razgovarati na regionalnom nivou o ovom problemu. Kazao je da Miloradu Dodiku odgovara stanje haosa i anarhije.

“Ja sam raspoložen da se o tom problemu razgovara na regionalnom nivou. On više služi tuđim interesima nego interesima BiH, njemu je želja da pokaže da je nemoguće da ova država funkcioniše. Više mu odgovara stanje haosa i anarhije. U ovom slučaju migracija, više služi interesima Srbije i nije mu problem što će veliki broj migranata olako doći u BiH. Njemu odgovara ovdje produkovanje krize koja se događa u BiH i korištenje unutrašnjih slabosti ovdje”, ističe Mektić.

(slobodna-bosna.ba)

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt