Vijesti

MEKTIĆ LAKTAŠENKA IZUO IZ CIPELA: „Po hiljadu i neki put notorna laž SNSD-a i Milorada Dodika, on lažima skreće pažnju naroda sa…“

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oštro je reagirao na novi spin iz režimske kuhinje

Dragan Mektić, iako u dalekom Čileu, prati sve što se događa na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Tako je Mektić oštro reagirao na optužbe iz manjeg bh. entiteta upućene na adresu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, piše “Slobodna Bosna”.

Podsjetimo, vladajuća politička partija SNSD, na čelu s Miloradom Dodikom, jučer je optužila Vijeće ministara BiH da je bez suglasnosti vlade Republike Srpske usvojio Akcioni plan, dokument koji je sastavni dio Mišljenja Europske Komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji. Vlasti Republike Srpske teško su optužile srpske ministre iz SDS-a i PDP-a u Vijeću ministara da su srušili mehanizam koordinacije i ustavne nadležnosti Republike Srpske.

„Po hiljadu i neki put notorna laž SNSD-a i Milorada Dodika. Usvojene su samo one mjere koje su usaglašene sa entitetima i kantonima. Ostalih dvjesta i više mjera čeka daljnji dogovor. Dodik lažima skreće pažnju naroda sa krize u koju je doveo Republiku Srpsku“, poručio je Mektić, piše „Slobodna Bosna“.

(slobodna-bosna.ba)

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt