KOMŠIĆ ZA “DANAS”: “Vučić je sa nekoliko poteza iskazao…”

0
3

“Izvjesno je da će se morati ispoštovati zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine kako bi bili otkočeni oni procesi koji vode ka formiranju nove vlasti”, rekao je za beogradski “Danas” član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, prenosi NAP.

“Ti odnosi, kakvi god da jesu, su realni. Međutim, svi u BiH moramo uložiti dodatne napore kako bi politička realnost bila podnošljiva”, veli Komšić.

Što se tiče Aleksandra Vučića, Komšić ističe da je on sa nekoliko poteza iskazao elementarno poštovanje kada je riječ o suverenitetu države BiH.

“Kada kažem suverenitetu, ne mislim samo na, kako kažete teritorijalnu cjelovitost, jer je zaista neupitna, mislim prije svega na suverenitet, odnosno na to da se u BiH ne upliće na razne načine.

To je demonstirano i nedavno prilikom posjete stranačkih lidera iz manjeg bh. entiteta Beogradu, kada je predsjednik Srbije poslao poruku da se neće miješati u unutarnje stvari BiH.

To je realno dobar kurs jer se u politici više vjeruje djelima nego riječima”, rekao je između ostalog Željko Komšić u razgovoru za “Danas”.

(slobodna-bosna.ba)