KOMŠIĆ OPASNO SPUSTIO PREDSJEDNIKU HNS-a: “Ljubić se žali UN-u a ne priznaje presude suda kojeg je UN osnovao”!

0
3

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je nakon pisma HNS-a upućenog Generalnoj skupštini UN-a podsjećajući na apsurd da HNS ne priznaje presude Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS) uputio je pismo Generalnoj skupštini UN-a u kojem “snažno odbacuje izjave” predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića iznesene tokom rasprave 74. zasjedanja Generalne skupštine svjetske organizacije u New Yorku.

– Možete zamisliti koliko UN drži do jedne nevladine udruge koja ne priznaje presude Suda UN-a, a posebno nakon slučaja Dronjić koji je blizak tome političkom miljeu. To je sve što mogu reći za njihova pisamca, kazao je kratko za Oslobođenje predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Naime, u pismu HNS-a se ističe kako je “Komšić nelegitiman član Predsjedništva”, kako je “iznosio lažne optužbe protiv legitimnih predstavnika Hrvata” te da se “jednakopravnost sprječava Komšićem”.

U pismu koje je potpisao predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić ističe se kako je “Komšić iznosio osobne stavove, ne usuglašene stavove Predsjedništva BiH” te da su “osobni stavovi i optužbe Komšića narušili su unutarnji politički dijalog Bosne i Hercegovine, nanoseći ozbiljnu štetu i dovodeći u pitanje dobrosusjedske odnose u jugoistočnoj Europi”.

(slobodna-bosna.ba)