Enver Bijedić, nekadašnji SDP-ovac, koga je Komšić zvao KRIMINALCEM prešao u Klub DF-a u Parlamentu BiH

0
9

Smijenjeni predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a u Tuzli Enver Bijedić, koji se nakon razlaza sa SDP-om samoprogladio liderom novoosnovane stranke Socijalidemokrati BiH, zvanično je postao član Kluba DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Aktom predsjedavajućeg Kluba DF-a Dženana Đonlagića sekretaru Zastupničkog doma Marinu Vukoji, protokolisanim 11. oktobra, potvrđuje se da je Bijedić postao četvrti član ovog kluba.

Time se Bijedić pridružio Đonlagiću, zatim Zlatanu Begiću i Vlatku Glavašu.

Istovremeno, njemu je osigurano i mjesto u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine.Inače, Bijedić je 7. septembra postao čelnik nove političke stranke u BiH – Socijaldemokrati BiH u kojoj se mahom nalazi bivši kadar SDP-a.

Podsjećamo, Enver Bijedić je svojevremeno komentarisao Komšića.. Bijedić je u svojim komwntarima naveo da Komšić treba misliti o tome kako su njegovi najbliži saradnici akteri afera koje posljednjih mjeseci istražuje Tužilaštvo BiH. Naveo je i da Željko Komšić radi direktno u korist SDA , te u dogovoru i prema nalogu određenih struktura SDA i djeluje.

“Komšićev potez je prouzrokovan alkoholom. On rano ujutro krene da pije i nije svjestan šta je izjavio”, poručio je Bijedić.

Izvor: Avaz