DODIK PROTIV SDA ANGAŽOVAO PENZIONISANE GENERALE I OFICIRE RS-a: Kompromitovani pripadnici “ČASTI OTADŽBINE” grme iz Beograda… (VIDEO)

0
4

Termin “državna zajednica BiH” je omiljeni Dodikov termin koji svakodnevno upotrebljava želeći da dokaže da BiH nije država koja se sastoji od dva entiteta

– Po Republiku Srpsku sve ovo može imati reperkusije, ukoliko Bakir Izetbegović uspije da “srpske ministre” zadrži u Vijeću ministara, a Republika Srpska nastavi egzistiranje u državnoj zajednici BiH – navodi se u saopćenju.

Termin “državna zajednica BiH” je omiljeni Dodikov termin koji svakodnevno upotrebljava želeći da dokaže da BiH nije država koja se sastoji od dva entiteta, već da je to državna zajednica sastavljena od dva entiteta, čime direktno poništava ustavnu odredbu kojom je jasno defenirano postojanje države BiH. Također, upotreba ovog termina kao i “borba protiv NATO-a” jedna je od preporuka iz zloglasnog Memoranduma SANU II.

Udruženje “Čast otadžbine” čine penzionisani generali i oficiri Vojske RS-a koji žive u Srbiji.

Član ovog udruženja je Rajko Kušić, zapovjednik Rogatičke brigade VRS-a koji se nalazi na potjernicama zbog počinjenih ratnih zločina u istočnoj Bosni.

Tu su još i penzionisani general-major Vojske Republike Srpske i ratni komandant Gatačke brigade Rodoljub Anđić, penzionisani general Dragan Josipović, Dušan Kozić, Jovan N. Šipovac, Mladen Vasiljević, Branislav Okuka, Saša Petković, Milanko Ujić i Mladen Bajagić…

Nezaobilazno ime je i Milan Jolović Legenda, koji je jedan od koordinatora zajedničkih aktivnosti udruženja “Čast otadžbine”, “Veterani RS-a” i “Srbske časti” na prostoru BiH.

Na prošlogodišnjim Općim izborima bio je kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu RS-a. Osim Dodiku, Jolović je izuzetno drag uvijek bio i ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Tokom agresije na BiH komandovao je jednom od najzloglasnijih jedinica Vojske Republike Srpske “Vukovi sa Drine”, koja je u julu 1995.godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji srebreničkih civila.

Video snimak akcije “Vukova sa Drine” prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupan javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici. Međutim, Jolović nikada nije optužen za ratne zločine.

https://www.youtube.com/watch?v=foseOmDbxdQ

(Izvor:slobodna-bosna.ba)