BRUKA I SRAMOTA: Riječku HDZ-ovku zbog izjave o Srbima i vrbama miču s čela Odbora za manjine - BH-Magazin
Vijesti

BRUKA I SRAMOTA: Riječku HDZ-ovku zbog izjave o Srbima i vrbama miču s čela Odbora za manjine

Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Rijeke sa sjednice je u proceduru Vijeća uputio zahtjev za razrješenjem gradske predsjednice Odbora vijeća za nacionalne manjine i vijećnice HDZ-a Ivone Milinović, priopćeno je.

Ovaj Odbor se sastao na hitnoj sjednici sazvanoj povodom saznanja o izjavama Ivone Milinović tijekom gostovanja na “Podcastu Velebit”.

Već je dobila žuti karton

“Nakon sramotnog slučaja govora mržnje čime je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović osramotila i sebe i cijelo Gradsko vijeće, upućen je u proceduru prema Gradskom vijeću prijedlog za njezinim razrješenjem. Ovako huškačkom govoru nema mjesta u javnom prostoru i bez obzira na naknadnu ispriku i relativizaciju onog što je izgovorila, vijećnica mora odgovarati za svoje postupke pogotovo iz razloga što joj to nije prvi put”, stoji u priopćenju.

U priopćenju se dodaje kako je “vijećnica HDZ-a već dobila žuti karton Odbora za izbor i imenovanja pred nešto manje od godinu kada je usvojen jednoglasni zaključak da se od HDZ-a zatraži da upozori vijećnicu Milinović kako svojim istupima na društvenim mrežama omalovažava sve pripadnike nacionalnih manjina što je potpuno nespojivo s funkcijom koju obnaša”.

“Radilo se o njezinom izjednačavanju talijanske manjine s fašizmom u javnim nastupima te o izjavi prema kojoj je zamjenika primorsko-goranskog župana iz reda srpske manjine nazvala neprijateljem kojeg je potrebno uhititi ili deportirati iz Hrvatske”, navodi se u priopćenju koje potpisuje potpredsjednik Odbora za izbor, imenovanja i razrješenja Sandi Basić.

Predsjednik Gradskog vijeća očekuje da da ostavku

Ivona Milinović je u “Podcastu Velebit”, gostujući kod Marka Juriča, iznijela niz kontroverznih izjava vezanih uz srpsku nacionalnu manjinu. Komentirajući stihove Torcidine pjesme s posljednje utakmice protiv HNK Rijeke na Rujevici – “Šugava Rijeko, smrdljivi grade / Pobit ću pola tvoje Armade / Šugava Rijeko, puna si Srba / Ne brini, Rijeko, ima još vrba”, rekla je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali da time Torcida čini štetu Hrvatskoj.

“Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače, ‘evo su Hrvati fašisti’. Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji, gdje ih ima 30-40”, rekla je Ivona Milinović u “Podcastu Velebit”.

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat je na društvenim mrežama naveo da očekuje da Milinović da ostavku u Vijeću.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock