BiH DEMOKRATIJA; Safet Softić: “Ja selim iz Banovića, ugrožena mi je sigurnost!”

0
1

Softić je proglašen nepoželjnim u ovom gradu, jer je „svojim političkim djelovanjem zaustavlja projekt izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoj privrednog kolektiva RMU Banovići

Safet Softić, predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH, definitivno napušta rodne Banoviće, saznaje „Avaz“! On nam je danas potvrdio ovu informaciju, kazavši nam da upravo seli u Sarajevo.

Odluka da preseli u Sarajevo došla je nakon što je prije mjesec Općinsko vijeće Banovići usvojilo zaključak da Safeta Softića i Fadila Novalića iz SDA proglasi personom non grata. Softić je proglašen nepoželjnim jer „svojim političkim djelovanjem zaustavlja projekt izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoj privrednog kolektiva RMU Banovići“.

Softić kaže da odluka OV-a nije jedina koja je utjecala na to da prelomi i preseli s porodicom u Sarajevo, gdje će mu biti prebivalište, ali dodaje da ima „itekako veze s tim da napušta rodne Banoviće“.

Kazao nam je i da osjeća da mu je ugrožena sigurnost, kao i njegovoj porodici.

– Ne bojim se prijetnji. Ali naravno da ima veze. Odluka Općinskog vijeća izazvala je nesigurnost po mene i po moju porodicu. Ima tu još raznih stvari, ali nisu za javnu upotrebu. Ne bih sada o tome govorio, ali doći će sve na svoje – kaže Softić.

Izvor: Avaz