Zločin iz strasti: Ubijena atraktivna Srbijanka, uhapšen njen bivši momak

0
2

Istražitelji vjeruju da je u vrijeme pucnjave u kući na Hajland Parku bio i Brendan Smit

Srbijanka Ivona Jovanović (27) preminula je usljed teških povreda nanesenih iz vatrenog oružja. Za zločin se sumnjiči njen bivši momak Brendan Smit, koji je uhapšen.

Ivona je živjela na Zlatnoj Obali, gradu u australskoj državi Kvinslend. Pronađena je sinoć oko 20:30 u teškom stanju, s prostrelnom ranom u grudima. Kako prenose australski mediji, djevojka je upucana dok se spremala za izlazak s prijateljima koji su bili s njom u stanu.

Nakon pucnjave oni su prvo pozvali Hitnu pomoć pa pobjegli te ostavili nesretnu djevojku teško ranjenu. Istražitelji vjeruju da je u vrijeme pucnjave u kući na Hajland Parku bio i njen bivši momak.

Jedan od istražitelja izjavio je da je policija brzo privela grupu prijatelja nesretne djevojke. Njen bivši momak uhapšen je kada se vratio u kuću.

– U ovom trenutku nema sugestija da postoji bilo kakva vrsta porodičnog nasilja ili bilo šta slično – kazali su iz tamošnje policije.

Osumnjičeni ostaje u policijskom pritvoru. Istražitelji i dalje traže oružje za koje se vjeruje da je pištolj.

Na društvenoj mreži Facebook jutros su osvanule emotivne poruke prijatelja nastradale, koji ne mogu da vjeruju da je Ivona mrtva.

Izvor: Avaz