Vijesti

SVIJET JE OZBILJNO ZABRINUT: Kinezi Srbiji šalju VOJNE DRONOVE koje nema niti jedna zemlja u Evropi

Ministarstvo obrane Srbije je nakon posjeta visoke kineske vojne delegacije pohvalilo Peking za gospodarsku i vojnu podršku, javljaju agencije

Srbija je navodno pristala na isporuku devet kineskih dronova Chengdu Pterodactyl-1, koji su poznati u Kini kao Wing Loong, uz moguću buduću narudžbu dodatnih 15 bespilotnih letjelica. Zapadni promatrači pritom su zabrinuti da bi naoružavanje Srbije uz pomoć Rusije i Kine moglo potaknuti Srbiju prema novom ratu, posebno kad je riječ o Kosovu, kako javlja AP.

Srpski dužnosnici kazali su da je Kina pristala na prodaju naoružanih bespilotnih letjelica, što bi bio prvi izvoz takvih kineskih letjelica u jednu europsku zemlju.

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je da će isporuka, koja se očekuje sljedećih mjeseci, značajno ojačati srpsku vojsku koja će dobiti sposobnosti kakve do sada nije imala, kako prenose agencije. Namjeru Srbije da nabavi kineske dronove potvrdio je prošle godine srpski predsjednik Aleksandar Vučić dok je bio u posjetu Kini.

Šef kineskog vojnog izaslanstva Zhang Youxia kazao je da je Srbija značajan partner Kine i naglasio je “herojsku obranu srpskog naroda tijekom 78 dana NATO agresije, što je bio čelični dokaz uništavanja međunarodnog zakona i reda”, kako navodi u svom priopćenju Ministarstvo obrane Srbije.

Kina pak u svom službenom agencijskom priopćenju navodi da je Vučić kazao kako je povijest pokazala da je Kina najpouzdaniji prijatelj Srbije.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt