Vijesti

Pogledajte mirnu šetnju povodom “Dana tradicionalne porodice”, u koloni sve više građana

Nekoliko stotina učesnika na skupu “Dan tradicionalne porodice” koji se održava kao odgovor na sutrašnju povorku ponosa kreće se u koloni od Vječne vatre do Trga BiH u Sarajevu.
Iako se pred samu šetnju okupilo blizu 100 osoba, šetnji se priključilo još nekoliko stotina građana koji su noseći transparente poslali poruku o važnosti porodice koja se zasniva na braku muškarca i žene.

Jedan od organizatora Ahmed Kulanić je kazao da je glavni razlog organizacije ovog skupa zapravo momentum da se pošalje dostojanstvena poruka o važnosti davanja pažnje porodici.

“To je brak zasnovan na konceptu poimanja muškarca i žene, a porodica je stub društva”, poručio je neposredno prije početka šetnje.

Učesnici nose parole “Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku”, “Porodica je jezgro civilizacije”, “Dosta je! U ovom gradu je već ubijeno 1.600 djece”, “Zna se sta je ključ, a šta brava”, Zašto se ne poštuje volja većine”, “Podrška biološkom opstanku”, “Porodica je kompas koji nas vodi. Ona nas inspiriše da dosegnemo velike visine i tješi kada povremeno padnemo”.

Šetnja protiče mirno i bez pogrdnih poruka. Skup osigurava veliki broj policajca i zaštitara.

Kolona će se zaustaviti na Trgu BiH na Marijin Dvoru ispred zgrade Parlamenta BiH gdje će organizatori poslati poruke.

Izvor: Klix.ba

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt